Het kerstverhaal volgens Tim en Sam.

‘Het kriebelt zo lekker! Toch Sammie?’ roept Tim naar z’n konijn. Samen rollebollen ze in het stro in de stal. Tim’s haar zit helemaal onder het stro en Sam is eigenlijk nergens te zien. Verstopt ergens in een hooibaal steken twee oortjes, en hoor je licht gesnuf. Tim duikt er half bovenop en Sam klimt snel op Tim’s buik. ‘Het is hier fijn he Sam? Ik wil hier blijven!’.
“TIM! ETEN!’. ‘Bah, dat is papa! We moeten eten denk ik.. Kom Sam.’ Tim pakt z’n konijn op, en rent snel de grote deur van de stal uit, die met een harde knal achter zich dicht valt.

Als even later Tim na het eten in bed ligt, met een rond rennende Sam in het kooitje naast zijn bed, hoort hij geluid. Dat is best gek, want hier in de buurt is het ’s avonds altijd heel stil.. Tim ligt met gespitste oren in zijn bed, zelfs Sam’s oortjes staan rechtovereind! Hij hoort een vrouwenstem.. Maar ook een mannenstem.. En huh, dat klinkt wel als een ezeltje! ‘Wie zijn dat Sam? Wat komen ze doen?’. Tim is eigenlijk een beetje bang, want hij heeft van papa gehoord dat hun keizer allemaal regels aan het opleggen was.. Hij weet dat z’n papa boos op hem zou worden als hij gaat gluren uit het raam.. Dus Tim blijft muisstil liggen en probeert alles te horen.

‘Het is een jongen!’ Tim gaat rechtop in zijn bed zitten. Dit heeft ie al eens gehoord midden in de nacht.. Maar toen was het omdat zijn broertje Evan geboren werd.. En hij weet écht zeker dat zijn moeder nu niet zwanger was.. Dan maar een boze pa: Tim gaat naar het raam en gluurt.. D’r staat niemand buiten. Waar komt het geluid dan vandaan? Zachtjes loopt hij de trap af naar beneden, en doet de deur *krrrr* open. Midden door de kou loopt Tim naar de stal, waar hij vanmiddag nog aan het rollebollen was door het stro. Met een kratje onder z’n arm sluipt Tim naar het raam van de stal en zet deze voor het raam. Bibberend van de kou staat Tim door het raam te gluren.. En daar.. in een klein soort wiegje ligt een baby. Inderdaad, een jongen. Een trotse papa en mama staan erbij, terwijl Tim hun paard Beauty een beetje verward rond ziet drentelen in haar stal.. Tim hoort de vrouw iets fluisteren.. Hij drukt zijn oor tegen het raam en heel zacht hoort hij: ‘en we noemen hem Jezus’. Gekke naam, denkt Tim. Maar Tim heeft nog geen flauw idee hoe groot deze kleine baby zou worden. En dan bedoelen we niet in lengte.. 🙂

080dd83de93f1f4e8eb4d52fe889424e

Fijne kerstdagen, en een gelukkig 2015, met hopelijk veel Colourful Confetti!
Liefs, Yentl

Advertenties

2 gedachtes over “Het kerstverhaal volgens Tim en Sam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s